IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ценните ползи на маслото от жожоба

10 юли 2017 09 00

Както за кожата и косата

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

От облекчаване на кожата при изгаряне до хидратиране на скалпа и косата – има различни ползи които маслото от жожоба може да предложи. Специалисти посочват кои точно са ползите от този продукт.

- Контрол на акнето. Акнето се развива, когато космените фоликули се запушат заради прекомерни количества себум. Маслото от жожоба може да проникне дълбоко в космения фоликул и да разгради натрупванията на себум. По този начин се изчиства запушването и състоянието се облекчава.

- Овлажнява кожата. Маслото от жожоба е по-леко, в сравнение с други масла и също така лесно се абсорбира от кожата. То я омекотява и ѝ придава здравословен блясък, като осигурява овлажняване и хранителни вещества, оставяйки кожата свежа и с младежки вид. Маслото от жожоба третира още слънчевото изгаряне и предотвратява дразненето.

- Укротява косата. Маслото от жожоба омекотява косата в летните месеци и предпазва от загубата на влага. В същото време действа като заместител на естествената влага в скалпа и косата, която често е отнета от твърдите химически вещества, които се съдържат в шампоаните.

- Подхранва кожата. В този продукт могат да се открият различни хранителни вещества като витамините E и B, както и антиоксиданти и няколко важни минерала, които хидратират и защитават кожата. Биомаслото от жожоба има най-високи нива на антиоксиданти и хранителни вещества. То има свойства, които ускоряват регенерацията на клетките.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари