IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сухо четкане на кожата – може ли да ни отърве от целулита?

12 юли 2017 08 20

И има ли странични ефекти?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Сухото четкане на тялото е метод, който набира популярност и се смята за идеален начин да се отървем от целулита или да предотвратим появата му. Дали обаче това е вълшебното решение срещу портокаловата кожа? Следва да се спрем на някои факти.

Какво представлява сухото четкане на тялото?

Това е техника, при която третираме тялото с четка за тяло, преди да влезем в банята. Целта е да се подобри кръвообращението, както и лимфният дренаж.

Може ли методът да предотврати появата на целулит?

Техниката не може да предпази кожата от появата на целулит, но е ефективна за подобряване на състоянието на кожата, когато той вече е факт. Резултатът е много по-добър и кожата става видимо по-гладка, когато техниката се прилага ежедневно.

Какъв е правилният начин да се използва четка за тяло?

Трябва да я използваме с леки кръгови движения и да изчистим тялото си от глезените до горната му част. Важно е само да се уверим, че не прилагаме много силен натиск, особено в областите, където кожата е по-чувствителна, като гърдите и корема.

След това вземаме душ и нанасяме етерични масла като бадемово или сусамово масло. Също така, следва да се уверим, че не използваме четка, която е твърде абразивна.

Може ли да има странични ефекти?

Много дерматолози не препоръчват многократното третиране на кожата с четка, тъй като според тях това може да доведе до възпаление.

Сухото четкане може да направи кожата да изглежда здрава и гладка, но реално няма лек за целулита.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари