Тъй като някои хора имат по-тъмни клепачи, има такива, които се изкушават да използват ексфолиращо средство с цел избелването им. Безопасна ли е тази практика?

Клепачите са най-чувствителната област на лицето ни и трябва да се полагат внимателни грижи, ако искаме да запазим кожата им здрава.

Ако обикновено носим много грим, е препоръчително да го избягваме, когато е възможно. Освен това ежедневно трябва да следваме режим за почистването им.

Първо, никога не трябва да използваме ексфолиант директно върху клепачите си. Не само, че кожата им е деликатна и чувствителна, но и миглите също биват засегнати поради прекомерната употреба на грим и козметични продукти. Клепачите обикновено не се нуждаят от ексфолиране. Освен това те не бива да се третират и с никакви маски, пилинги и др.

Ако страдаме от лющеща се или суха кожа в областта около очите, можем да използваме мек ексфолиант, но с повишено внимание.

За тази цел следва да използваме продукт, който не е много гранулиран, за да не навреди на деликатната кожа. Малка част от ексфолианта се смесва с хидратиращ продукт, след което със сместа масажираме леко клепачите. Движенията винаги трябва да бъдат по посока на часовниковата стрелка.

Ако миглите ни са редки или падат често, това означава, че имаме слаби корени. В този случай трябва да избягваме използването на каквито и да било продукти около очите.