Косата е може би единствената част от силуета, която бихме желали да бъде малко по-обемна. И докато някои жени се раждат с тънка коса, при много други тя изтънява с течение на времето. Сред причините за състоянието са химическо третиране на косата, медицински състояния, стрес и хормонални промени.

В случай че тънката коса не е следствие на проблем със здравето, тези съвети могат да бъдат от полза да получим допълнителен обем.

1. Да я поддържаме чиста

Колкото по-чиста е тънката коса, толкова по-добре изглежда тя. Подобно на кожата на лицето, тъканта на скалпа има много бактерии и, когато се комбинират с мазнина, косата може да възпрепятства здравия растеж от фоликулите с течение на времето. Освен това обемът в този случай става мисия невъзможна.

Още по темата

2. Масаж на скалпа

Скалпът е основата на косата, затова е важно да се грижим за неговото здраве. Препоръчително е веднъж седмично да заменим обичайния си шампоан с такъв, съдържащ мента, тъй като за него се смята, че стимулира кръвообращението. Докато го нанасяме, трябва да масажираме целия скалп с върха на пръстите си в продължение на две минути, след което да изплакнем.

3. Дълбоко подхранване

Третирането на косата с топлина и химически продукти може да я отслаби и изсуши, което да доведе до начупването ѝ, както и да увреди космените фоликули, предотвратявайки здравия растеж на косата.

Препоръчително е веднъж седмично след отмиването на шампоана да нанесем маска за подхранване на скалпа и косата.