IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съхраним младежкия вид с домашни средства

30 юли 2017 13 15

Кои съставки от кухнята могат да ни свършат работа?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Поддържането на младежки външен вид не е задължително да ни струва цяло състояние. Независимо дали искаме да намалим бръчките, да върнем блестящата си кожа или да премахнем старческите петна, има някои умни трикове, които да помогнат, и то с продукти, които можем да намерим у дома.

Ето няколко ценни съвета в тази насока.

1. Кокосово масло за намаляване на бръчките

Кокосовото масло е вкусно, но то също така е антибактериално и противогъбично, което го прави чудесно за кожата на тялото и лицето. То помага и за намаляване на бръчките и поддържа младежкия вид на кожата. Трябва да го масажираме ежедневно, докато се абсорбира напълно.

2. За младежко излъчване – да ядем цитрусови плодове

Алфа-хидрокси киселините са най-известни с полезните си свойства, когато става дума за грижа за кожата. Те могат да намалят бръчките и да избелят старческите петна.

Често се намират в скъпи кремове и серуми против стареене, но могат да се намерят и в цитрусовите плодове като лимони и грейпфрути. Затова трябва да ги добавим в хранителния режим.

3. Маска с папая против стареене на кожата

Папаята съдържа ензими, които работят по подобен начин, както алфа-хидрокси киселините. Те правят кожата по-мека и по-гладка.

За целта е нужно само да смачкаме узряла папая и да нанесем върху лицето. Оставяме за 15 минути, след което изплакваме кожата с топла вода. Препоръчително е да правим тази маска веднъж седмично.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари