IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как най-ефективно да избелим зъбите?

4 август 2017 05 00

Много малко са хората, които имат изключително бели зъби

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Всеки иска по-бели зъби, но как може да се случи това?

Избелването на зъбите води до много атрактивен и красив ефект, който може да се постигне без премахването на каквато и да е част от структурата на зъба. Трябва да се знае, че не е възможна коренна промяна в цвета. Наблюдава се по-светъл тон на основния цвят на зъба.

Има различни причини, поради които хората искат да избелят своите зъби. Хората са различни и както са различни цветовете на косите, цветът на кожата, така е различен и цветът, и нюансът на зъбите. Много малко са хората, които имат изключително бели зъби, а и трябва да знаете, че с напредване на възрастта, се променя и цветът на зъбите – те стават по-тъмни.

Зъбите могат да потъмнеят от редица фактори като храни и напитки – кафе, чай, червено вино, боровинки. Освен това тютюнопушенето също води до потъмняване на зъбите. Зъбният камък е част от факторите, които влияят на цвета на зъбите. Много хора пък са подложени на редовно антибиотично лечение, което в повечето случаи води до промяна в цвета.

Професионалното избелване на зъбите е най-ефективният метод за постигане на по-бели зъби. Ако сте решили да избелите своите зъби, трябва да се посъветвате с вашия дентален лекар, който да ви обясни за протичането на самата процедура. Вашият зъболекар трябва да прецени дали зъбите ви са подходящи за избелваща терапия.

Основната активна съставка в избелващите средства е водороден пероксид или карбамид пероксид. Когато активната съставка се разпадне, кислородът навлиза в емайла на зъба и прави цвета на зъба да изглежда по-светъл.

Още по темата може да прочетете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари