IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има значение колко често променяме пътя на косата?

12 август 2017 12 00

Оказва се важно за нейното здраве

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Повечето от нас обичат да оформят косата си по един и същи начин, затова не се замислят особено върху това накъде е пътят ѝ. Въпреки това, когато няма промяна в начина, по който я разделяме, това може да окаже неблагоприятен ефект за нейното здраве. 

Специалисти в областта на красотата обясняват защо се случва така и колко често трябва правим малки промени по отношение на прическата. 

Може ли разделянето на косата по един и същи начин да доведед до косопад?

Колкото по-дълго разделяме косата по един и същ начин, толкова повече тя натежава в тази област и в крайна сметка това води до накъсване. Ако никога не сме променяли пътя на косата, можем да забележим, че в тази област тя е по-тънка и скалпът е по-тъмен, в сравнение с останалата част от главата. 


Причината е, че този наш навик позволява на слънцето да достигне директно до скалпа. Затова е препоръчително редовно да променяме начина, по който разделяме косата, или поне да я решим назад, когато излизаме навън. 

Освен това, прекомерното излагане на слънце води до изтъняване и накъсване. 

Колко често трябва да променяме пътя на косата?

Препоръчително е да правим това веднъж на всеки три – четири дни. Тази проста стъпка дори може да придаде на косата повече обем. Това е и най-лесният начин да се подмладим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари