IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични продукти, които да не използваме всеки ден

11 август 2017 07 00

Колкото и да ги обичаме

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Намирането на идеалния козметичен продукт може да се окаже трудна задача, затова не е чудно, че, когато го открием, е трудно да се въздържим и да не го използваме всеки ден. 

Някои продукти обаче не са предназначени за ежедневна употреба. Кои са те?

Сух шампоан

Когато нямаме време да измием косата, това е спасението. Когато обаче се прекали с употребата му, той може да причини увреждания. 

Тази практика крие риск от изсушаване на косата, а в резултат тя може да стане крехка и чуплива. Трябва да се уверим, че мием косата си много добре и я омекотяваме с балсам или маска.

Сухият шампоан не бива да се използва по-често от два поредни пъти. 


Медицински балсам за устни

Освежаващото и охлаждащо покритие е спасение за напуканите устни. Не е обаче за ежедневна употреба, тъй като това крие риск от влошаване на състоянието. Има опсност кожата на устните да привикне към балсама. 

Медицинският балсам за устни следва да се използва, докато напукването на устните премине, след което да се премине към обикновен балсам. 

Водоустойчива спирала

Препоръчително е да бъдем внимателни с тези формули, тъй като могат да изсушат миглите. Когато все пак ги използваме, някои гримьори съвестват първо да се нанесе обикновена спирала, а върху нея водоустойчива, за да се запечата първия слой.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари