IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим домашен балсам за устни?

14 август 2017 12 20

С естествени съставки

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Когато страдаме от сухи устни, балсамът е основно средство за облекчение на състоянието. Понякога обаче не е лесно да открием наистина добър продукт. Той може да бъде прекалено лепкав или с много силна миризма. По-важното е, че понякога в него могат да се съдържат непознати съставки, които не бихме искали да нанасяме върху лицето си. 

Как по-добре можем да знаем какво има в продуктите за красота, освен когато си ги направим сами? Затова предлагаме рецепта за балсам за устни, който съдържа единствено естествени съставки, като авокадо, кокосов орех, витамин Е и етерични масла. 

Най-добрата част е, че можем да получим продукт с различен аромат, в зависимост от предпочитанията ни, просто като използваме различни етерични масла. 

Ето и как да приготвим балсам за устни.

Необходимите продукти:

½ с.л. пчелен восък

2 с.л. авокадо

½ с.л. масло от шеа

2 с.л. кокосово масло

Масло от витамин Е

Масло от мента

Масло от лавандула

Над вряща вода се поставя стъклена купа. В нея се слага пчелният восък, авокадото, маслото от шеа, кокосовото масло. Периодично разбъркваме сместа, докато всички съставки не се разтопят, след което се добавят и 3 – 4 капки масло с витамин Е. 

Спираме котлона и към сместа се добавят 7 – 8 капки масло от мента, още толкова масло от лавандула (или друг аромат, ако предпочитаме). Докато още е топло, балсамът се премества в отделен съд. 

След като се изстуди, балсамът е готов и може да се използва. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари