Порите имат своята важна роля в организма – чрез тях се отделят излишните количества пот и мазнини. Когато обаче размерът им e по-голям, ни се иска да имаше начин, ако не да ги премахнем, то да намалим размера им. В случая има добри и лоши новини. 

Лошите са, че не можем да намалим размера им, а добрите – може да направим така, че да изглеждат по-малки. 

Ако имаме мазна кожа и сме уморени да гледаме гигантските си пори, предлагаме някои изпитани начини те да изглеждат по-малки, отколкото всъщност са.

Лед

Това е евтин и лесен метод, който винаги е на разположение. За целта трябва да измием лицето със студена вода или просто да го разтрием с кубче лед. Ще установим забележима разлика в размера на порите. 

След като приключим с процедурата, кожата става по-розова и по-стегната.

Още по темата


Кафе

Вярваме или не, кафето има повече функции, отколкото просто да ни държи будни рано сутрин. 
Да нанесем малко количество кафе, като го оставим върху лицето за известно време. Скоро размерът на порите започва да изглежда по-малък. 

Сок от краставица

Трябва да потопим чист памук в прясно изцеден сок от краставица и да изтрием лицето си с него. Оставя се да постои за известно и лицето се избърсва.

Торбички от зелен чай

Не трябва да изхвърляме използваните торбички от зелен чай. Охладеният зелен чай има и други предимства, освен подобряване вида на порите – той е отличен и за намаляване на пъпките.