IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отстраним натрупаните продукти от косата?

15 август 2017 13 40

Няколко ефективни метода

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Всичко, което слагаме върху косата си, като лак, пяна или гел, с цел да придаде обем или да фиксира прическата, в крайна сметка се натрупва върху скалпа и косата. С течение на времето тези продукти я изтощават и тя губи своята жизненост. 

Дори шампоанът и балсамът могат да се натрупват в косата, ако не се отмият добре. 

Как можем да установим, че има подобно натрупване в косата и как можем да се отървем от него? 

За да разберем, че по скалпа и косата ни има повече от необходимото количество продукти за, трябва да следим за сърбящ или сух скалп и такъв, който се люпи. Ако косата е мазна и тежка, това също е вероятна причина. 

Как да премахнем натрупаните продукти?

Ексфолиране на скалпа

Подобно на кожата, скалпът също се нуждае от ексфолиране, за да се премахне мъртвите кожни клетки, примеси и натрупването на различни стилизиращи продукти. Грижата за скалпа е много важна за здравето и красотата на косата. 


За да го подхраним и изчистим, трябва да смесим 2 супени лъжици кокосово масло с три супени лъжици захар. Можем също така да добавим няколко капки лавандулово масло към сместа, след което внимателно да го втрием в скалпа с кръгови движения. 

Сместа се оставя в продължение най-малко на 15 минути и след това се измива с шампоан.

Почистване със сода за хляб

Тя е естествено почистващо и избелващо средство. Трябва да направим паста като добавим една супена лъжица сода към ¼ чаша топла вода. 

След това косата се измива с хладка вода и с помощта на гребен сместа се разнася навсякъде. Оставя се да постои за 5 минути, след което се отмива с шампоан. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари