IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на грим – в полза за лицето

26 август 2017 10 45

Ето и съветите на дерматолози

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дерматолози разкриха колко полезна може да бъде за кожата на лицето липсата на грим, пише американският женски уебсайт „Лист“.

Една от ползите е предотвратяването на появата на суха кожа. Гримът всъщност пречи на процеса на обновяването ѝ, особено когато не го премахваме изцяло.

„Един от най-главните проблеми, възникващи когато не си почиствате лицето преди лягане е, че естествената подмяна на кожата, при която мъртвите клетки се подменят с нови, е възпрепятствана.

Така се натрупват мъртви клетки, което води до изсушаване на кожата“, казва дерматологът доктор Рейчъл Назарян. Когато се откажем от грима, позволяваме на кожата си да образува нови клетки, което ѝ придава по-свеж вид.

Макиажът е средството, до което прибягваме, когато искаме да изглеждаме по-млади.

Що се отнася до бръчките обаче, ефектът му е обратен. С времето той се наслагва в по-фините пори и бръчки, като само ги подчертава.

Използването на грим, съчетано със замърсяването във въздуха, на което се излагаме всеки ден, кара порите ни да се запушват и разширяват. Ако дадем почивка на лицето си поне за малко, те ще се смалят и така кожата ще стане по-гладка.

Редовно трябва да почистваме четките и гъбичките си за грим, защото в тях се крият бактерии, които запушват порите и предизвикват възпаления на кожата.

Прекалено много макиаж по очите може да доведе до конюнктивит. Най-много трябва да внимаваме при нанасянето на спирала и очна линия, защото можем да одраскаме роговицата на окото си, съветват специалистите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари