IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, които издават грешния фон дьо тен

30 август 2017 10 30

Как да разберем дали използваме неправилния продукт?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Намирането на правилния фон дьо тен понякога може да се окаже трудна задача. Трябва да се съобразяваме с толкова различни фактори, като цвета на кожата, текстурата ѝ, цвета на фон дьо тена – дали е топъл, студен или натурален.

Гримът изглежда най-добре, когато разрешава всички проблеми свързани с кожата и същевременно с това изглежда естествено.

Ето кои са някои от най-често срещаните грешки при използването на фон дьо тен.

1. Цветът е неравномерен

Несъответствието в цветовете е най-лесният начин да разберем дали носим неподходящия фон дьо тен. Ако той ясно се откроява върху лицето, това е проблем. Правилният продукт не би трябвало да се забелязва.

2. Поява на пъпки

Ако установим, че използването на определен фон дьо тен повишава появата на акне, това също е проблем. Има голяма вероятност продуктът да съдържа голямо количество химикали, които в крайна сметка да увреждат кожата.

В тези случаи е препоръчително да се потърсят продукти на минерална основа, тъй като тези формули са по-щадящи за чувствителната кожа.

3. Фон дьо тенът се топи

Прекарваме дълго време сутрин, за да го нанесем, а на обяд установяваме, че той напълно се е разтопил. Това означава, че най-вероятно имаме мазна кожа и използваме неправилния фон дьо тен за нея.

4. Порите изглеждат огромни

Ако веднага след като нанесем продукта на лицето забележим, че порите изглеждат огромни, това е грешка с фон дьо тена, а не с ексфолирането на кожата. Плътният и тежък продукт остава в порите.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари