Когато става дума за метод за обезкосмяване, бръсначът е предпочитан избор от някои хора, докато други преминават директно към перманентното отстраняване на космите с лазер. Някъде по средата са хората, които предпочитат да използват епилатор. 

Ако никога преди не сме използвали този метод за премахване на излишното окосмяване, трябва да знаем, че епилаторите представляват въртящи се пинцети или дискове, които изтръгват космите с корените им. 

Процесът изглежда страшен, но някои съвети от специалистите могат да бъдат от полза, за да се сдобием с красива и гладка кожа с по-малко болка. 

Да изберем подходящия епилатор

Има два вида епилатори – за мокро и сухо епилиране. Тъй като този за мокро почистване се използва и в топла вода, това може да облекчи болката.

По-дългите косми първо да се подкъсят

Ако космите са твърде дълги, трябва първо да подстрижем или обръснем, тъй като пинцетите на епилатора по-трудно ще ги издърпат. 

Да използваме епилатора в посока срещу растежа на космите

За най-добър ефект, трябва да движим епилатора в посока срещу на растежа на космите, точно както бихме го направили с бръснача.

Още по темата


Да ексфолираме преди епилация

Това е важно, за да избегнем врастването на космите. За целта следва е да ексфолираме кожата, преди да използваме епилатор. По този начин се премахват мъртвите кожни клетки.

Кожата да се държи опъната

Трябва да държим кожата опъната, а епилатора под 90-градусов ъгъл. По този начин космите се издърпват най-ефективно. 

Хидратация с кокосово масло

След като приключим с епилацията, следва да се уверим, че използваме хидратиращ продукт, който да подхрани кожата. Кокосовото масло е идеален начин да направим това.