IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 домашни средства срещу подпухнали очи

13 септември 2017 10 40

Освен лесни, са и много ефективни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Събуждането с подпухнали очи може да бъде наистина разочароващо, особено когато ви предстои голям ден. Подпухналите очи са един от най-често срещаните проблеми, свързани с красотата.

Причините за състоянието може да са най-различни, включително плач, физически стрес, хормонални промени в организма, климатични промени, проблеми със синусите, махмурлук, нездравословна диета, липса на сън и някои алергични реакции.

Когато очите са подпухнали, и видът е болнав. Добрите новини са, че лесно можете да ги облекчите с някои естествени домашни средства.

1. Вода

Най-лесният начин да се отървете от подпухналите очи е като пиете вода. Когато тялото е добре хидратирано, има по-малък риск от задържане на вода, което е сред причините за подуване на областта под очите и други части от тялото. Водата също така помага да се отделят и токсините от организма.

За тази цел, пийте най-малко 8 – 10 чаши вода ежедневно. Освен това, трябва да ограничите солта, за да се намали задържането на вода в тялото. Препоръчително е още да се избягват кофеиновите и газирани напитки, които могат да дехидратират организма.

2. Изстудени лъжици

Този лесен метод е изключително ефективен. Той помага за стягането на кожата около очите и носи облекчение на подпухването.

За целта трябва да охладите 5 или 6 метални лъжици в хладилника за 10 – 15 минути. Задръжте заоблената част на една от тях около очите си за няколко минути, докато лъжицата се затопли. Когато това стане, сменете я с друга.

3. Чаени торбички

Независимо дали става дума за зелен или за черен чай, и двата могат да успокоят подпухналите и раздразнени очи. Също така облекчават зачервяването и възпаленията.

Поставете 2 използвани чаени торбички в хладилника за 30 минути. След това легнете и ги поставете върху клепачите си. Оставете ги така за 10 – 15 минути. Повторете процедурата няколко пъти на ден.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари