Що се отнася до сутрешния режим, малцина са тези, които напускат дома си без да нанесат антиперспиранти. И макар това да изглежда като изключително лесна задача, според някои специалисти повечето от нас грешат при изпълнението ѝ.

Оказва се, че най-адекватното приложение на тези продукти се простира отвъд бързото сутрешно нанасяне. Всъщност експертите твърдят, че ранните часове на деня въобще не са подходящото време за употребата на тези продукти.

Препоръчително е те да се нанасят вечер преди лягане, за да има възможност да изсъхнат напълно. Оставят се през нощта, а на сутринта остатъкът се измива с вода и сапун.

Антиперспирантите обикновено съдържат алуминиев хлорид. Алуминиевите частици се абсорбират от клетките в потните жлези, което ги кара да набъбват и да се затворят. По този начин се предотвратява отделянето на пот.

Още по темата

Смята се, че чрез прилагането му през нощта антиперспирантът има време да повлияе на порите по време на сън.

Специалистите добавят, че е важно антиперспирантът да изсъхне напълно, преди да излезем от вкъщи, затова най-добре е да се избягва нанасянето му върху влажна кожа.

Докато според мнозина колкото по-голямо е количеството антиперспирант, толкова по-добър е ефектът му, това обаче се оказва заблуда. Експертите разкриват, че качественият дезодорант следва да се използва само два пъти седмично.