IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За чиста кожа: 3 метода за премахване на тъмни петна

2 октомври 2017 09 20

Със съставки от кухнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тъмните петна по кожата, известни още като „хиперпигментация“, могат да бъдат следствие от излагането на слънце, напредването на възрастта и акнето. Макар да не вредят на здравето по никакъв начин, определено не изглеждат добре на лицето.

Добрите новини са, че има как да повлияем на тъмните петна по кожата с някои съставки, намиращи се в кухнята.

1. Лимонов сок

Лимоновият сок има естествени избелващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на появата на тъмни петна, като изсветлят кожата.

Втрийте прясно изцеден лимонов сок върху тъмните петна и го оставете така за около 10 минути, след което изплакнете с вода. Тази процедура следва да се прави 3 пъти седмично.

Лимоновият сок изсушава кожата и изостря чувствителността ѝ към слънцето, затова е важно след третирането, върху кожата да се нанесе овлажнител и слънцезащитен продукт.

2. Червен лук

Киселината в лука има естествени свойства да изсветлява кожата, които могат да помогнат в битката с тъмните петна. Изцедете сока от лука, след това с памук го нанесете върху тъмните петна. Оставя се да подейства за около 10 минути, след което изплакнете.

3. Чесън

Разрежете на две скилидка чесън и я разтрийте върху засегнатата кожа. Може също така чесънът да се стрие на паста, която с памук да се нанесе върху кожата. Оставя се върху кожата за около 30 минути, след което се отмива.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари