IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска с мед, канела и зехтин бори косопада

6 октомври 2017 12 00

Можем да облекчим състоянието и с естествени средства

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за справяне с косопада, повечето жени са готови да опитат алтернативни методи с домашни средства.

Вместо да инвестирате в скъпи продукти, можете да опитате с някои съставки, намиращи се в кухнята ви. За да третирате косопада по естествен начин, ето какво препоръчват специалистите.

Едно от най-добрите решения в случаите на косопад е комбинацията от зехтин, канела и мед. Това естествено средство не само помага за предотвратяване на загубата на коса, но също така стимулира растежа на косата и я укрепва.

Може да смесите трите съставки в еднакви количества (по 1 с. л. от всяка например) и да втриете в скалпа. Скалпът се масажира в продължение на 5 минути, след което се оставя за най-малко 3 – 4 часа.

По този начин скалпът абсорбира хранителните вещества от зехтина. Маската се отмива с хладка вода и билков шампоан. Повторете я 3-4 пъти седмично в продължение на 3 месеца, за да спрете падането на косата.

Специалистите допълват, че и най-добрият балсам за коса, освен ако не е напълно органичен, съдържа много химикали, които унищожават минералите, а минералният дефицит е сред основните причини за загуба на коса.

Няма никакво съмнение, че кокосово масло, бадемово масло или зехтинът са едни от най-добрите естествени балсами, които ефективно контролират косопада.

Когато ги нанесете върху скалпа и го масажирате за няколко минути, той абсорбира минерали, помагащи регенерирането на клетките.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари