IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се избавим от белезите с домашни средства?

12 октомври 2017 05 00

Те са най-трудните за лечение кожни несъвършенства

Снимка: Istock

Снимка: Istock

След всеки случай на разраняване, изгаряне или порязване кожата реагира с усилен синтез на колаген за заздравяване на раните. Макар и в повечето случаи да успява в това си начинание, следите от прекомерната колагенова секреция често остават видими под формата на белези, нерядко трайни и упорити.

Белезите са сред най-трудните за лечение кожни несъвършенства въпреки разнообразието от предлагани козметични продукти и процедури. Трудната и бавна податливост на лечение е особено характерна за по-старите белези.

Независимо обаче от това колко стар и упорит е даден белег, винаги можем да се възползваме от някои изпитани природни методи за подобряване вида на кожата, подходящи за прилагане и в домашни условия.

Прилагане на силиконови пластири или гелове

Това е неинвазивният метод за лечение на белези, за ефективността на който има най-много доказателства. Редица изследвания доказват неговата висока ефективност и същевременно безопасност при лечение на цикатрикси, келоидни и хипертрофични белези, при които ръбовете на белега са повдигнати над нивото на кожата.

Кои още домашни средства помагат срещу белези четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари