IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете преди да се подложите на микроблейдинг

16 октомври 2017 08 20

Какво представлява тя?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Микроблейдинг представлява козметична татуировка, която уплътнява и оформя веждите. Преди обаче да преминете към тази процедура е важно да имате предвид някои важни неща.

Не е безболезнена

Определено ще усетите как острието пробива кожата. Чувството е на множество малки порязвания. По-късно се появява болка и сърбеж. Веждите също така се зачервяват, но това трябва да изчезне след около час.

Не може да мокрите лицето си след процедурата

Не можете да миете лицето си в продължение на една седмица. Веждите трябва да се излекуват и да се обелят. Това означава, че не би трябвало и да ги скубете.

Областта следва само да се забърсва, като се внимава около веждите. Когато вземате душ, опитвайте да предпазвате лицето си от водата. Ако ги намокрите случайно, просто ги изсушете бързо.

Нужно е второ посещение при специалиста

Често го наричат „последващо лечение“. Тогава се запълват местата, които са пропуснати при първата среща. Последващото лечение се насрочва 6 – 8 седмици след първата среща.

Веждите може да избледнеят след няколко месеца

След около една година веждите обикновено започват да избледняват, така че най-вероятно ще се наложи да се „освежат“. Ако нямате вежди и създавате изцяло нови, те ще струват по-скъпо. Също така, уверете се, че специалистът, който изпълнява процедурата, има лиценз.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари