IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как червилото да стане дълготрайно?

19 октомври 2017 07 20

5 съвета за удължаване трайността на цвета

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Червилото е един от най-страхотните козметични продукти, които мигновено променят цялостната визия.

Едно нанасяне на правилния нюанс подчертава устните, прави ги да изглеждат по-плътни, пухкави и привлекателни.

Разбира се, най-големият проблем при червилата е тяхната дълготрайност, тъй като не са редки случаите на размазване при консумиране на храна и напитки.

Как да удължим живота на червилото върху устните? Вижте сами.

1. Изберете правилната формула

Задължително пробвайте едно червило преди да го купите. Нанесете върху ръката и оставете да изсъхне. Потъркайте с китки и вижте за колко време ще избледнее. По този начин ще можете ефективно да прецените колко ще издържи то върху устните.

2. Не нанасяйте червило на напукани устни

Когато използвате червило с матов завършек, напуканите части ще станат още по-твърди. Използването на балсам за устни преди червилото също не е добър вариант, защото така цветът ще избледнее още по-бързо. Вместо това нанесете плътен хидратиращ крем върху устните, изчакайте да попие и след това използвайте червилото.

3. Използвайте молив за устни

В миналото моливът за устни е използван само и единствено за очертаване на границите и по-лесно нанасяне на червилото. Все по-често обаче професионалните гримьори препоръчват да използвате молив и за запълване на устните и вместо червило. Изненадващо или не, това е най-лесният начин за постигане на дълготраен цвят върху устните.

4. Наслагвайте

Първо нанесете червило. След това потупайте нежно устните с пръсти и след това нанесете още един слой. Използвайте пудра върху устата и след това попийте с кърпичка. Отново нанесете червило и вече сте готови.

5. Хранете се правилно

Мазните храни и напитките могат да размажат и премахнат и най-упоритото червило. Хранете се внимателно и най-вече – правилно. Ако ще излизате на официална вечеря, хапвайте на малки хапки и не поръчвайте нищо мазно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари