IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ексфолиант от рози почиства и успокоява кожата

25 октомври 2017 10 00

Как да го приготвите?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Розите винаги са имали място в грижата за красотата от древни времена. И има защо – те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които помагат в борбата с възпалението и придават красив блясък на кожата.

Розите също така са естествен омекотител, който успокоява сухата и люспеста кожа и облекчава акнето. Може да използвате розите и в домашни условия, за да се радвате на млада кожа.

За тази цел от голяма полза е ексфолиантът от истински рози и захар. В него се добавя още и розово етерично масло, което я тонизира и предпазва от процесите, свързани със стареенето.

Ето как да приготвите розовия ексфолиант.

- Необходима е една чаша бяла захар, половин чаша кокосово масло, 10 – 20 капки чисто етерично масло от роза и 1 – 2 шепи пресни листа от рози.

- Добавете бялата захар, кокосовото масло и розовите листа в блендер и смелете. След това добавете етеричното масло и разбъркайте.

- Полученият ексфолиант се втрива внимателно върху кожата, след което се оставя за 2 – 3 минути и се изплаква с хладка вода.

Захарта нежно ексфолира сухата кожа, докато кокосовото масло я овлажнява и защитава. Розите имат действия против стареене, които поддържат кожата здрава и еластична. Розовите листенца имат антибактериални свойства и работят като естествено тонизиращо средство за кожата.

Те омекотяват и овлажняват сухата кожа и ви помагат да се отпуснете след напрегнатото ежедневие.
Втриването на ексфолианта помага за отпушване на порите, почиства кожата в дълбочина и също така премахва мъртвите кожни клетки.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари