IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 основни грешки, които състаряват кожата около очите

26 октомври 2017 09 20

А тя първа издава процесите на стареене

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Както се казва в добре познатото клише, очите са прозорец към душата. Те могат да добавят характерен чар към лицето. За жалост обаче, докато останалата част от лицето може да се възползва от кремове и различни процедури, областта около очите често се пренебрегва.

Кожата там е много по-тънка и по-деликатна, в сравнение с тази на останалата част от лицето. Също така при нея липсват мастни жлези, колаген и еластин. Имайки предвид всичко това, не е чудно, че първите признаци на стареене винаги се появяват около очите. Затова спрете да пренебрегвате очите си и избягвайте да правите тези неща, тъй като те трупат много излишни години върху лицето.

1. Ексфолирате областта около очите

Ексфолирането на кожата не е проблем, когато се прави от време на време. Не замесвайте обаче в този процес областта около очите, тъй като това може да доведе до травми на крехката и нежна кожа в тази област.

Спуканите кръвоносни съдове могат да доведат до повече проблеми, като тъмни кръгове, а те със сигурност не са приятни.

2. Неглижирате веждите си

Плътните и красиви вежди са не просто важни за добрия външен вид, но и са признак за добро здраве, младост и жизненост. Изтъняващите вежди са признак за остаряване.

3. Не спите достатъчно

Ако не си набавяте достатъчно сън, липсата му ще започне да се появява под очите ви. Тъмните кръгове са следствие на лошо кръвообращение около очите, което е резултат от недоспиване. Колкото по-тъмна е кожата в областта под очите, толкова по-възрастни изглеждате.

4. Използвате грешен крем

Една от най-големите грешки по отношение на грижата за красотата, които някога бихте могли да направите, е да използвате обикновен крем за кожата под очите.

Тъй като тя е деликатна, обикновеният крем може да се окаже неподходящ за крехката кожа. За тази част на лицето си използвайте кремове, предназначени специално за нея, и вместо да разтривате продукта, опитайте се да го оставите за известно време, за да попие.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари