IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрически импулси вместо ботокс: Кои са предимствата?

31 октомври 2017 09 40

Какво представлява процедурата?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Постоянно се появяват иновативни процедури, които да се грижат за красотата и младежкия вид на кожата. Една от тях е третиране на кожата с ток.

Това всъщност е стара холистична техника, която е популярна сред известни личности и сред блогърите, които пишат за красота. Какво обаче представлява тя?

Тази техника включва изпращане на електрически импулси в кожата чрез уред, като целта е възстановяване на клетките. Процедурата отключва формирането на аминокиселини и аденозинтрифосфат, за да се ускори възстановяването на клетките и да се стимулира здравословното клетъчно образуване.

Какви са предимствата от тази процедура?

Тя е подходяща за чувствителната кожа, а резултатът е по-стегнато лице с блясък. Освен това се подобрява и тонусът на лицевите мускули, намалява фините линии и подобрява кръвообращението.

Процедурата действа освежаващо на кожата и отнема по-малко време, може да бъде отлична алтернатива на третирането с ботокс.

В какво се състои процедурата?

- Лицето първо се почиства от грим, мазнини и мръсотия. В идеалния случай не трябва да носите грим преди лечението.

- След това се нанася гел с алое вера, който може да облекчи усещането от електрическите импулси. Този гел също така хидратира кожата в дълбочина.

- Ултразвуковият скрубер премахва гела и ексфолира кожата с нежни вибрации.

- След това се използват LED светлини, които са съобразени с тена на кожата. Червената светлина стимулира производството на колаген и намалява фините линии. Синята светлина помага срещу акнето.

- Терапията завършва с масаж на лице с овлажнител, който се избира от клиента.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари