IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 въпроса, които да си зададете, преди да боядисате косата

2 ноември 2017 12 30

Запитайте се, колко здрава е косата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Понякога смяната на цвета на косата може да помогне за освежаване на външния вид и да повиши чувството на увереност в себе си. В други случаи обаче промяната може да има негативен резултат. 

За да се спасите от разочарование, е важно да имате предвид някои фактори, преди пристъпите към боядисване на косата. Специалистите съветват първо да си зададете тези няколко въпроса. 

„Здрава ли е косата ми?“

Искате косата да е в добро състояние, което означава да не е увредена от топлината или от третирането с различни химикали. 

Употребата на прекалено много вредни вещества за кратък период от време може да отслаби косата и доведе до последващи увреждания. Така че, ако използвате много инструменти или процедури и забележите, че косата е суха и чуплива, спрете да я боядисвате за известно време. 

„Колко дълго искам да изглеждам по този начин?“

Може да желаете да експериментирате с нов цвят на косата, но преди това помислете колко дълго искате да изглеждате по този начин. 


Трябва да имате предвид, че червеният и черният цвят са най-трудни за премахване. Така че, ако искате да бъдете различни само за месец, ще бъде доста трудно да промените цвета на косата, а целият процес може да я увреди значително. 

„Направила ли съм си тест за алергия преди това?“

Ако никога преди не сте боядисвали косата си или отидете в нов салон, определено трябва да поискате тест, за да сте сигурни, че не сте алергични към боята. Всяка алергия може да причини сухота и дразнене на кожата. 

За да се предпазите от подобна неприятна развръзка, малко количество от боята трябва да се нанесе върху кожата, за да се уверите, че не сте свръхчувствителни към продукта. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари