IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска с какао и кисело мляко хидратира сухата кожа

8 ноември 2017 09 00

Как да я приготвите?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако търсите нещо, което мирише невероятно вкусно и овлажнява сухата и напукана кожа, тази маска от какао и кисело мляко е точно за вас.

Зимният студ и ветровете през студените месеци могат да навредят на кожата, като отнемат влагата ѝ. Тази маска за лице е пълна с антиоксиданти и витамини, подмладяващи клетките, както и с ензими, които помагат в борбата със сухата кожа през зимата.

Маската от какао и кисело мляко хидратира кожата

Киселото мляко подмладява кожата, като я подхранва и ексфолира. Млечната киселина, която се съдържа в тази маска, помага за изглаждане на грубата и суха кожа. Какаовото масло може да се използва като ежедневен овлажнител за равномерна текстура на кожата, освен това я оставя гладка.

Какаовото масло работи за всички типове кожа, но е особено ефективно за нормална към суха. То съдържа мастни киселини, които помагат за задържане на влагата. Също така е особено ефективно за успокояване на кожата в области като лактите, колената и глезените. Кожата там е склонна към изсушаване.

Какаовото масло има и лечебни свойства и е ефикасно срещу белези и пигментация.

Как да си приготвите тази маска?

Всичко, което трябва да направите, е да смесите една супена лъжица какаово масло с половин супена лъжица кисело мляко. Какаовото масло трябва да се разтопи в съд при ниска температура и след това към него бавно да се добави киселото мляко. Трябва да се получи гладка еднородна смес.

Изсипете я в купа и оставете да се охлади на стайна температура. Нанесете я с кръгови движения върху кожата. Маската се оставя за около 15 минути, след което се отмива с хладка вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари