IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове да избегнем зацапването от спиралата

16 ноември 2017 09 30

Водоустойчивата формула може да бъде от полза

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нанасянето на спирала често оставя черни следи около очите и това може да е причина някои жени да я избягват.

Добрите новини са, че има някои трикове, които може да приложите, за да ограничите зацапванията при нанасянето на спиралата и така може да се насладите на ефекта, който тя оставя.

Използвайте спиралата стратегически

Ако искате да избегнете всички замърсявания, препоръчително е да изберете водоустойчива формула.

В случай че миглите ви са дълги и постоянно докосват клепачите, тогава е добре да използвате нормална спирала, а водоустойчива да нанесете единствено на върховете им. По този начин тя няма да се размазва, когато мигате.

Опитайте се да не мигате веднага

Може да сте склонни да мигате веднага след като нанесете спирала. Опитайте се да избягвате това, тъй като през първата минута спиралата е мокра и може да замърси кожата около очите. За да няма тези черни следи около очите ви, се опитайте да не мигате веднага след нанасянето ѝ.

Използвайте основа за клепачи

Използването на основа за клепачи може да намали омазняването върху тях, намалявайки риска от черни петна, причинени от мазнини. Основата за клепачи може да направи окото по-будно и дори да уеднакви тена на клепача.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари