IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спрете да вярвате на тези митове за красотата

18 ноември 2017 14 15

Не трябва да спите с минералния грим

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има толкова много информация относно грижата за красотата, с която блогъри и експерти в тази област ни заливат ежедневно.

Понякога някои от тези съвети може да се окажат погрешни. Кои са най-големите митове, свързани с красотата, на които трябва да спрете да вярвате?

1. Може да използвате ексфолиант за лице всяка вечер

Ексфолиантите за лице могат да увредят кожата, ако ги използвате твърде често. Употребата на обикновено почистващо средство е достатъчна, за да отстрани замърсяванията и мъртвите клетки от повърхността на кожата.

2. Можете да спите с минералния грим

Само защото е естествен и не съдържа аромати, това не означава, че можете да спите с него. Макар рискът от кожни проблеми да е по-малък, когато използвате грим на минерална основа, няма нищо по-добро от почистване и овлажняване на кожата преди сън.

3. Можете да използвате кокосово масло като нощен крем

Много блогъри не спират да хвалят кокосовото масло като средство за премахване на грима или като нощен крем. Трябва да имате предвид обаче, че кожата може да остане суха и безжизнена, когато нанасяте кокосово масло на лицето си.

4. Можете да използвате фон дьо тен и на клепачите

Нанасянето на фон дьо тен или коректор върху клепачите, с цел избелване, може да е лоша идея. Меките тъкани и кожата около клепачите са чувствителни и лесно могат да бъдат раздразнени, така че трябва да внимавате кои продукти да използвате върху тях.

Освен това, те са кремообразни, което означава, че бързо ще разтворят и разтопят сенките и очната линия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари