IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които вероятно не знаете за балсама

20 ноември 2017 13 00

Използвайте го преди шампоана

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Балсамите са едни от най-сложните продукти за коса – невинаги е съвсем ясно кога да се използва, как да се използва и кой точно да се използва. Докато балсамът, който използвате, зависи много от структурата на косата, ето няколко неща, които трябва да знаете, преди да нанесете този продукт върху косата.

1. Един и същи балсам не действа еднакво на всички типове коса

Балсамът трябва да се избере на база на текстурата на вашата коса. Ако тя е тънка, изберете продукт, който придава обем. Ако косъмът е по-плътен, трябва да се насочите към формула, която има по-малко мазнина.

2. Трябва да използвате балсам преди шампоана

Използването на балсама преди шампоан действително може да увеличи обема на косата. Балсамът никога не може да се изплакне напълно, когато го използвате след шампоана, който на свой ред прави косата по-тежка, намалявайки обема ѝ.

Така че прилагането на балсам преди шампоан може да бъде чудесен трик за допълнителен обем.

3. Не бива да използвате балсам в корените на косата

Този продукт винаги трябва да се нанася от средата на косата към върховете ѝ. Избягвайте да го прилагате в корените, тъй като това ще намали обема ѝ.

4. Някои продукти могат да увредят косата

Не всички балсами добавят хранителни вещества и блясък на косата. Продуктите на силиконова основа могат да я лишат от естествените хранителни вещества. За да се предпазите, избирайте такива, които не съдържат силикон.

5. За боядисаната коса е препоръчително да използвате и маска за коса

За боядисаната коса дълбокото подхранване е дори по-важно. Заедно с балсама за коса, трябва да използвате и маска, за да сте сигурни, че косата е добре хидратирана, а цветът остава по-дълго.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари