IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли червилото да ви спаси от напукани устни?

27 ноември 2017 09 30

Те са изложени на голям риск от изсушаване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

През зимата напуканите устни са изключително често явление. Независимо какво правите, не можете да се спасите от изсушена и напукана кожа. Ако състоянието не се третира, може дори да се стигне до кървене.

Трябва да признаем, че справянето с напуканите устни понякога може да бъде доста досадно. Освен това трябва да се грижите и за други части на тялото, които се изсушават през зимата.

Устните обаче изискват по-специална грижа, тъй като те нямат мастни жлези. Затова е необходимо да се хидратират с гел и балсам за устни.

Някои са убедени, че спокойно могат да заменят балсама за устни с червило и да постигнат същия защитен ефект. Но могат ли червилата наистина да предпазят устните от напукване?

Според дерматолозите при последните тенденции тези продукти вече включват и хидратиращи свойства, както и слънцезащитни фактори.

Специалистите съветват да следим етикетите на продуктите и да търсим такива, които предлагат тези качества. Не по-малко важно е да подбираме червилото според тоалета, за да може да допълни цялостната визия.

Освен това, не бива да забравяте да го нанасяте няколко пъти през деня, особено ако не използвате балсам за устни.

В случай че устните вече са напукани, има голяма вероятност червилото да не стои добре. Тогава е препоръчително да се използва балсам, който да ги хидратира.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари