IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блясък върху клепачите: Какво да имате предвид при нанасянето му?

15 декември 2017 10 20

За най-добри резултати

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Бляскавият грим се завръща, но трябва да признаем, че нанасянето му обикновено води до обливане на цялото лице, вместо само на клепачите. За да се предпазите от този страничен ефект, експерти в областта на красотата дават някои ценни съвети.

Първо, внимавайте къде го отваряте 

Ако сте напът да отворите пакет с блясък, най-добре е да направите това в банята, вместо в спалнята например, където имате килим или мокет. В банята е много по-лесно да изчистите блясъка от плочките.

Подгответе кожата си

Преди да нанесете блясъка, подгответе кожата, като я изчистите и хидратирате. По този начин гримът ще се нанася по-лесно и резултатът ще бъде безупречен. Препоръчително е първо да се нанесат сенки за очи, които са в същия цвят, както и блясъкът. След това нанесете лепкава основа, върху която много по-лесно може да поставите и блясъка.

Нанесете блясъка върху клепачите

Ако ще ви бъде за първи път, най-добре изберете течен блясък. След като изсъхне, няма да има гафове. Просто нанесете малко количество върху клепачите и около очите.

Новата тенденция при нанасянето му е в комбинация с алое вера. За целта просто трябва да смесите любимия си цвят блясък с малко количество гел от алое вера и да нанесете върху желаните области. Така той ще остане само върху тях, без да се разтича по лицето.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари