IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективни методи, които слагат край на грубите лакти

21 декември 2017 10 00

За да бъде кожата мека и еластична

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сякаш напуканата кожа, устни и пърхотът не са достатъчни, а зимата носи със себе си и сухите лакти.
Макар да не причиняват дискомфорт или болка, те могат да имат неприятен вид и да създават неудобство. Дори и да ги овлажнявате, това невинаги може да ви предпази от сухота и загрубяване.

Ето някои лесни трикове и съвети, които можете да използвате, за да бъде кожата на лактите мека и гладка.

Вазелин

Вазелинът има редица приложения – от напукани устни до отстраняване на грим. Много ефикасен е също така и за омекотяване на загрубелите лакти.

Нанасянето му оставя мазни и лепкави петна по дрехите. За да избегнете това, може да нанесете малко количество вазелин върху лактите и след известно време да го изтриете с топла, влажна кърпа.

Глицерин

Той е склонен да абсорбира вода от околната среда и да я „влива“ в кожата. Използвайте висококачествен глицерин, който да нанесете върху сухите лакти.

Можете също да напълните плитък съд с вода и да добавите няколко чаени лъжички глицерин в него. Накиснете лактите в течността в продължение на 5-10 минути.

Захар

След като третирате лактите с глицерин, подсушете ги с памучна кърпа. След това смесете една чаена лъжичка стрита (не на прах) захар с кокосово масло и я разтривайте в лактите.

Маслото ще омекоти кожата, докато абразивните захарни гранули ще отстранят мъртвите кожни клетки. Подсушете с мокра кърпа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари