IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как най-лесно да определите цвета на червилото?

2 януари 2018 09 20

Предлагаме ценни съвети от специалисти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Червилото може да се окаже истински проблем за една жена. Често е трудно да изберете правилния цвят – той или е прекалено тъмен, или прекалено светъл, или прекалено лъскав, или прекалено червен..

Със стотиците цветове и оттенъци, понякога изглежда невъзможно да изберете правилните.

За да се улесни тази дилема, предлагаме ви някои практични съвети от експерти в областта на красотата, с чиято помощ можете по-лесно да се ориентирате.

Определете тена на кожата си

За да изберете цвят, който ще допълни и подчертае естествените ви черти, първо трябва да определите тена на кожата си. Разберете дали той е „студен“ или „топъл“.

Можете да направите това, като се вгледате във вените си. Ако изглеждат сини, тенът ви е „студен“. Ако са зелени, значи е „топъл“.

В първия случай най-подходящи са розови и лилави цветове червило. Когато тенът на кожата е „топъл“, най-подходящи ще бъдат нюансите в оранжево и кафяво.

Не тествайте червило на ръцете си

Този метод няма да ви даде най-добрата представа за това как би изглеждал цветът на устните. Кожата им е тънка и цветът ѝ е по-тъмен. Вместо това, тествайте червилото с чист тестер.

Нанесете различните цветове един до друг, за да сравните нюансите

За да сравните двата цвята, нанесете ги един до друг върху устните си. Не трябва обаче да нанасяте единия цвят върху горната устна, а другия върху долната, защото сме склонни да разтриваме устни.

Проверете нюанса на червилото на естествена светлина

Осветлението в магазина е много различно от осветлението в дома ви. Затова отидете до прозореца и проверете цвета на естествена светлина.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари