IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да хидратирате косата си в зимните месеци

8 януари 2018 11 20

Често грижите са насочени основно към кожата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

През зимните месеци обикновено се тревожим за здравето на кожата и се опитваме да я предпазим от изсъхване, а често забравяме косата. Студените дни засягат косата по същия начин, както и кожата.

Това означава, че трябва да полагате по-специални грижи, като подбирате козметичните продукти в студените и сухи месеци. Ето как можете да подхраните косата си.

1. Масло преди шампоан

Отделете малко повече време и овлажнете косата си с масло, преди да нанесете шампоан. Причината е, че той може да бъде прекалено „суров“ към косата. Нанасянето на масло преди това може да създаде защитна бариера, която да гарантира, че влагата не се отделя напълно от косъма при измиване.

Използвайте върху косата хидратиращ продукт като рициново, кокосово или бадемово масло.

2. Използвайте хидратиращ спрей

Можете да си направите такъв спрей и вкъщи. За целта използвайте чиста вода и масло в съотношение съответно три към едно. Подходящ избор са бадемовото масло и маслото от жожоба.

Добавете две-три капки от любимото ви етерично масло и съхранявайте спрея в бутилка с помпа за пръскане. Впръскайте върху косата си и я срешете. Правете това, преди да излезете навън в студа.

3. Пара върху косата

Това е лесен метод за овлажняване на сухата и изтощена коса. Задръжте косата си за известно време над кипяща вода. По този начин се поема влагата от изпаренията. Можете също така да увиете около косата топла, влажна кърпа, която да задържите за известно време.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари