IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 грешки с грима, които ви състаряват

15 януари 2018 10 20

Ето какво трябва да имате предвид

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Адекватният сън и употребата на слънцезащитен продукт са много важни за кожата, но не са достатъчни, за да я предпазите от следите на остаряването. Всъщност някои грешки с грима може да ускорят тези процеси.

Понякога дори нанасянето на нови продукти на неправилните места може да добави няколко допълнителни години върху лицето. За да се предпазите от този неприятен ефект, обърнете внимание на съветите на специалистите в областта на красотата.

1. Използвате един и същи грим в продължение на години

Само защото опушеният грим ви е отивал толкова през 20-те ви години, не означава, че ефектът ще бъде същият и през 40-те.

С напредването на възрастта, сухотата и обезцветяването на кожата стават все по-видими, така че наистина трябва да използвате правилните продукти за съответната възраст. Ако е необходимо, дори може да се консултирате с експерт в областта, който да ви посъветва какъв грим да използвате.

2. Нанасяте грим на грешното място

Гримът трябва да има „повдигащ“ ефект за кожата. Когато обаче го носите на неправилното място, това може да извади на показ недостатъците ви, вместо да ги прикрие.

Например, ако нанесете ружа малко по-високо, отколкото обикновено бихте го нанесли, това ще даде повдигащ ефект. Също така е препоръчително бронзантът да се нанесе точно на челото и от двете страни на лицето.

3. Използвате грешния фон дьо тен

Важно е да намерите правилния фон дьо тен, тъй като за всяка възраст той е различен. Когато използвате цвят, който не отговаря на кожата ви, това може да ви състари.

Носете сянка, която съвпада с тона ви на кожата. За да се ориентирате по-добре, тествайте цвета върху челюстта си, вместо върху ръката. Така ще добиете по-точна представа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари