IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате нов пиърсинг? Не допускайте тези грешки!

16 януари 2018 09 40

Какво не бива да допускаме?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Бижутата са обсебили хората по целия свят. Доста отдавна дупченето стана напълно нормално не само за ушите, но и за други части по тялото. Това, което мнозина невинаги осъзнават обаче, е, че при тази процедура става дума за отворени рани.

Много е важно да се грижите за тях, тъй като в противен случай има голям риск от развитие на болезнена инфекция. Често хората правят някои типични грешки, които повишават опасността от инфектиране. Ето кои са те.

Докосвате пиърсинга

Допирът със съвсем нов пиърсинг е най-лошото нещо, което можете да направите. По този начин кожата се дразни и в областта почти сигурно се развива инфекция.

Третирате с много „сурови“ сапуни

Използването на такива сапуни, мехлеми или алкохол за почистване на пиърсинга също не е правилно. Тези средства в никакъв случай не са подходящи за съвсем „прясната“ рана.

Почиствате раната с памук

Проблемът е, че от памука може да остане в раната, което да влоши състоянието ѝ. Вместо това е препоръчително да почистите пиърсинга с кухненска хартия, напоена с вода, която леко да притиснете от двете страни на раната.

Сменяте пиърсинга след два месеца

Не трябва да сменяте обицата за минимален период от 2 до 6 месеца. Толкова време му е необходимо на тялото, за да се излекува.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари