IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последствията на зимата: Как да се избавите от сухите петна?

19 януари 2018 08 20

И на какво се дължи появата им?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сухата кожа не щади никого през зимните месеци, дори и тези, които имат мазна кожа. Така че, ако установите много сухи петна по лицето си, знайте, че не сте сами.

Дерматолози обясняват на какво точно се дължат те и какво може да направите, за да предотвратите появата им.

Студеното и сухо време отнема влагата от кожата през зимата. В допълнение с ниските нива на влажност, е истинско предизвикателство за кожата да остане хидратирана.

Някои пропуски в грижата за нея също може да са причина за появата на сухите петна. Ако почиствате лицето прекалено агресивно или прекалявате с употребата на някои козметични продукти, има риск кожата да се изсуши.

Причината може да се крие и в другата крайност – ако не почиствате лицето си достатъчно, може да има натрупване на бактерии в най-горния слой на кожата, което да доведе до сухота.

Как да облекчите сухите кожни петна?

Ако установите, че кожата ви изведнъж започва да се изсушава, незабавно преустановете употребата на продукти като ексфолианти и тонери. Винаги може да се върнете към тях, след като кожата се излекува.

Преминете към по-леко почистващо средство за лице – най-добре да изберете тези продукти, които са под формата на пяна. Ароматите могат ненужно да раздразнят и изсушат кожата, затова най-добре да изберете овлажнител без аромати, който използвате два пъти дневно.

За да извлечете максимума от хидратиращия продукт, нанесете го върху кожата си, докато е все още влажна.

Как да предотвратите появата на сухите петна?

Дългите, горещи душове са сред основните причини, поради които кожата се изсушава през зимните месеци. Макар да е приятно в студените дни да се загреете в банята, топлата вода отмива естествените масла от кожата, като оставя лицето още по-сухо.

Затова е препоръчително да намалите градусите на водата, когато сте под душа. Лицето почиствайте с хладка вода. Ако сте във ваната, добавете към водата етерични масла, за да хидратирате кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари