IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 причини за сърбящите подмишници

22 януари 2018 11 00

Дори прахът за пране може да е виновен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не е необичайно подмишниците да се изпотяват, но случва ли се често те да ви сърбят? Всъщност това също се счита за нормално. На какво се дължи сърбежът в областта на подмишниците поясняват дерматолози.

1. Аромати от сапуни и детергенти

Ароматите в сапуните и перилните препарати могат да бъдат особено дразнещи за деликатна кожа, върху която често има и невидими микронаранявания, вследствие на бръсненето.

Ако установите подобен проблем, най-добре да преминете към употреба на продукти, които не съдържат силни аромати.

2. Прекомерно изпотяване в областта на подмишниците

Всичко, което потиска потта, всъщност може да премахне влагата от кожата, а това е причина за сухота и сърбеж. Антиперспирантите, които потискат потенето, може да осигурят известно облекчение.

Ако сте склонни да се потите много, носете памучни дрехи и такива, изработени от други естествени влакна, тъй като те позволяват на кожата да диша.

Избягвайте синтетичните дрехи – те не абсорбират потта и могат да раздразнят кожата.

3. Коламаска на подмишниците

Ако имате алергия към восъка, има риск да получите нежелана реакция, която да се прояви като зачервяване, сърбеж, мехури и подуване в областта на подмишниците.

Коламаската не е съвсем безболезнена процедура, затова, ако имате чувствителна кожа, е препоръчително да я избягвате.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари