IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки да се погрижите за кожата по време на полет

31 януари 2018 10 00

Тя е склонна да се изсушава в по-голяма степен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Полетът може да навреди на кожата ви, която става уморена и изтощена, защото въздухът на голяма височина има по-малко влага. Инвестирайте в качествени овлажнители с витамин Е, балсами за устни и пийте вода по време на пътуването, съветват експерти.

Върху какво още да обърнете внимание по време на полет?

1. Грижата за кожата е още по-важна по време на полет, за да се избегнат ефектите от турбуленцията.

Затова винаги е добра идея да инвестирате в овлажнителя с витамин Е, тъй като той предпазва и „заключва“ влагата в кожата. По този начин осигурява целодневна хидратация.

2. Неблагоприятните атмосферни условия и липсата на достатъчно влага във въздуха имат директен ефект върху устните, оставяйки ги напукани и сухи. Можете лесно да се предпазите от този проблем, като нанасяте балсам или гланц на устните.

Употребата на балсам, зехтин или кокосово масло е чудесен начин да поддържате устните гладки и хидратирани.

Както зехтинът, така и кокосовото масло са идеален източник на витамин Е, който подхранва кожата и я защитава срещу сухия въздух.

3. Най-важното е да пиете достатъчно вода, дори още преди да се качите на самолета и да продължите след това. Това е най-добрият начин да противодействате на сухия въздух по време на полета.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари