IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тези маски за лице подхранват и хидратират кожата

13 февруари 2018 08 40

Употребата през студените дни е препоръчителна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато мислите за маска за лицето през зимата, потърсете съставки като авокадо, зехтин и водорасли. Имайки предвид по-суровия климат през студения сезон, маските за лице са задължителна стъпка в грижата за кожата.

Дерматолози споделят няколко ценни съставки, които да търсите в маските, за да я подхраните през зимните месеци.

- Авокадо. Като се има предвид съдържанието на омега-3 мастни киселини и овлажняващите свойства на авокадото, то е идеално за суха и раздразнена кожа.

Авокадото не само помага за подхранване на кожата, но също така я прави гъвкава и здрава. В него се съдържат витамини, минерали и антиоксиданти.

- Зехтин. Той е мощна съставка в продуктите за борба със стареенето на кожата, тъй като я подхранва, подмладява и защитава. Това е идеалната съставка срещу сухата и преждевременно остаряваща кожа.

- Алое вера. Маската с алое вера не само я подмладява, но благодарение на антисептичните си свойства, прави чудеса с кожата, податлива на акне. Тези маски за лице хидратират оптимално кожата. Те са толкова нежни и щадящи, че могат да се нанасят дори два пъти седмично върху сърбящата и люспеста кожа. Просто се уверете, че маската, която използвате, е органична.

- Мед за дълбоко подхранване. Тези маски едновременно хидратират и подхранват кожата. Търсете онези, които са обогатени с дълбоко подхранващи активни съставки, като мед или биозехтин, който подновява кожата и задържа влагата в нея.

Маските за лице, богати на омега-9, помагат да се подобри еластичността и да се предотврати сухотата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари