IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако почиствате лицето с мокри кърпи, следете за тези грешки

21 февруари 2018 12 40

Кожата има нужда от овлажняване след това

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много жени често са прекалено мързеливи или изморени, за да измият лицето си преди лягане и просто посягат към мокрите кърпи за почистване на грим. Този продукт се оказва спасител за много дами.

Ако спите с грим на лицето, това може не само да направи кожата суха и да причини сърбеж, но може и да повиши риска от поява на акне.

Мокрите кърпи помагат за почистването на грима, но те не са достатъчно ефективни. Какви грешки може да допуснете, ако често посягате към тях?

- Не изплаквате лицето веднага след употребата на мокра кърпичка за премахване на грима? Ако е така, допускате грешка. След като сте използвали мокра кърпа, лицето започва да изсъхва, както се случва и когато използвате дезинфектант за ръце. Това отнема естествената влага на кожата и тя остава суха и раздразнена.

- Използвате мокрите кърпи, за да почистите областта около очите и устните – това също е грешка. Избягвайте да допирате мокрите кърпи до тези части на лицето, тъй като те са прекалено чувствителни и силните химикали могат да навредят на нежната кожа там.

- Много важна стъпка след премахването на грима с мокра кърпа е да нанесете овлажнител. Причината е, че в кърпите се съдържа алкохол, който може да отнеме влагата на кожата, затова тя се нуждае от допълнителна хидратация.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари