IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средства от кухнята срещу подпухналите очи

22 февруари 2018 09 50

Лесно може да решите този проблем

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подпухналите очи сутрин са доста често срещано състояние, което лесно може да се третира. Специалисти в областта на красотата споделят някои лесни начини, с чиято помощ може да се справите с този проблем.

- Най-лесният начин да се отървете от подпухналите очи е като пиете повече вода. Когато организмът е добре хидратиран, е по-малък и рискът от задържане на вода. А това състояние може да причини подуване в зоната около очите и на другите части на тялото. Адекватните количества вода също така помагат за изчистване на тялото от токсините.

- Ледените компреси, като охладен грах или чаени торбички, помагат за успокояване на подпухналите и раздразнени очи. Можете дори да опитате да напръскате лицето с леденостудена вода.

- Резени от охладени картофи или краставици са чудесно естествено средство за премахване на подуването под очите.

Ензимите и стягащите свойства на тези зеленчуци помагат за намаляване на възпалението и стягат кожата. Този метод също ще помогне да се отървете от бръчките и тъмните кръгове около очите.

- Маска за лице от яйчен белтък също помага за стягане на областта около очите, тъй като белтъците подхранват кожата, което намалява подпухналостта.

- Използвайте натурални продукти, които помагат да се намали сухотата и подпухналостта и да се хидратира кожата. Пример за това са околоочен серум или кремове за очи, съдържащи алое вера. Те също могат да охладят областта на очите.

Тези продукти не увреждат очите и възстановяват кожата в тази област.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари