IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добавете тези 3 съставки в шампоана за красива коса

23 февруари 2018 09 40

Те почистват и омекотяват по естествен начин

Снимка: Pexels.com

Снимка: Pexels.com

Ако обичайният начин, по който миете косата си – с шампоан, балсам и вода, не дава желания резултат, може би е време да добавите някои естествени съставки в шампоана, за да имате по-здрава и по-мека коса, с повече блясък. Ето какво може да бъде от полза.

1. Активен въглен на прах

Той е известен със свойствата си да почиства, помага да се отстранят натрупванията и замърсяванията в косата.

Всичко, което трябва да направите, е да разбъркате малко от праха в шампоана, преди да го нанесете на косата си. След това измивате косата по обичайния начин.

2. Алое вера

Алое вера има богато съдържание на витамин Е. Той е много важен за здравето на косата, като я прави по-мека и блестяща.

Вземете малко алое вера от вътрешността на растението и го нанесете върху косата си преди шампоана. Оставете го за 10 – 15 минути и след това го изплакнете. Алое Вера ще подейства като естествен балсам и ще подсили косата ви.

3. Розова вода

Сами можете да си приготвите розова вода у дома. За целта оставете няколко листа от роза, потопени във вода, за час. След това нанесете тази вода върху косата си и я оставете за 15 минути, преди да я отмиете. По този начин ще забравите за неприятните миризми в косата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари