IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата идва отвътре: Храни, които забавят стареенето

12 март 2018 06 00

Ето какво да добавите към менюто

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кожата отразява здравето и е сред първите неща, които хората забелязват, когато се срещнем. Затова не е изненада, че много от нас искат тя да бъде възможно най-красива.

Освен скъпите и претенциозни козметични процедури обаче, има и друг, естествен метод, който поддържа кожата и я пази от преждевременно стареене, и това е храната.

Когато внимателно подбирате менюто си, подпомагате както здравето, така и кожата. Ето към кои храни да се насочите за по-младежки вид.

1. Омега-3 мастни киселини

Храните, съдържащи омега-3 мастни киселини, могат да запазят кожата по-млада, защото в тях има важни хранителни вещества, необходими за възстановяването на увредени кожни клетки.

Те имат и противовъзпалителни свойства, които могат да направят кожата по-гладка, видът ѝ – по-младежки и да намалят възпалителните кожни състояния, като акне или псориазис.

2. Храни, богати на витамини

Храните, богати на витамин А, С и Е, осигуряват антиоксиданти, и така могат да предпазят клетките от свободни радикали, които увреждат кожата и могат да причинят бръчки.

Прясната и необработена храна ще осигури най-много хранителни вещества.

3. Млада пшеница

Младата пшеница най-често се приема под формата на сок. Той е чудесен начин да изчистите организма, но ако се консумира прекалено бързо или с храна, може да остави чувство на тревожност или да доведе до главоболие. Така че, започнете бавно да добавяте по малко към вашата диета.

Сокът от млада пшеница е отличен източник на концентриран хлорофил (богат на антиоксиданти), витамини А, С и Е, електролити, 19 аминокиселини, минерали и мощни ензими.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари