IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да изсушим косата по-бързо

14 март 2018 11 00

Как да ускорим процеса?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едно от най-досадните неща за всяка жена след баня е да суши косата си. Първо отделяме известно време да помислим дали искаме някоя прическа, след което нанасяме задължителните продукти, като термозащитен спрей например, та чак тогава стигаме до същинската част със сешоара. Разбира се, знаем, че в тоя процес мократа коса определено има нужда от своето време да изсъхне, но за щастие – има начин да ускорим този процес. И то не само един, а цели пет. Вижте как.

1. Shake!

Това обикновено звучи като част от песен, но може буквално да се приложи и върху косата. Изтръскването на водата е много полезно нещо, което да премахне твърде голямото количество вода от косъма. След като изтръскате водата... повторете отново.

2. Подсушете с кърпа

Всяка жена използва кърпа за косата си и това съвсем не е нещо ново. НО! Тук има един особен трик – в никакъв случай не търкайте косата между две страни на хавлиена кърпа. Вместо това просто притиснете, тъй като по този начин ще попиете значително повече вода без излишно да внасяте напрежение в косъма и да го накъсате.

3. Защита преди сушене

Преди да отделите време на всеки един кичур отделно, особено ако решите да изправяте, по-добре подгответе добре. Доброто начало е с насочване на струята към цялата коса, като по този начин ще подготвите и ще изсушите една идея повече, което ще ви е от помощ, когато се концентрирате върху отделните кичури.

4. Секторите са важни

Разделете косата си на сектори, тъй като има и такова животно като пресушаване. Какво значи това? Ако вече сте изсушили с топлата струя един кичур, не го минавайте отново. Вместо това се насочете към следващия, като най-добре ще проследите процеса, ако сушите косата на степени.

5. Използвайте подходящите инструменти

За всички дами, които се интересуват от правилна грижа за косата, е ясно, че инструментите са всичко. По тази тема, задължително изберете правилния гребен или четка според типа на косата и ефекта, който искате да постигнете. Добре е да се спрете и на сешоар, който е една идея по-щадящ към косъма, тъй като знаем, че високите температури никога не водят до нещо добро в дългосрочен план.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари