IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да се сбогувате с мазната кожа с тази маска

14 март 2018 12 40

Тя е от полза и след излагане на слънце

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Макар не всеки път да го осъзнавате, кожата ви понася всички фактори и условия на околната среда, в която се намирате. А горещите летни дни са особено тежки за нея.

Прекарването на време на открито не само затруднява грижите за кожата, но също така я прави мазна, оставяйки не особено приятен блясък на лицето.

За да го възстановите и поддържате чисто след излагане на слънце, невероятен ефект ще има маската от сандалово дърво. Ако имате подобен проблем или страдате от мазна кожа, трябва да опитате тази маска.

Как се приготвя тя?

- Към чаена лъжичка хума добавете същото количество сандалово дърво и щипка куркума. Смесете съставките добре.

- След това прибавете малко мляко, за да се получи гъста паста. Уверете се, че консистенцията не е твърде рядка, за да не се разтече при нанасяне.

- Получената смес се нанася върху лицето и шията и се оставя за 10 – 20 минути или докато изсъхне.

- Намокрете пръстите си, като разтривате кожата на лицето с кръгови движения, докато маската започне да се отмива. След това изплакнете с чиста вода и подсушете кожата.

Правете това веднъж седмично или когато излизате на слънце, за да предпазите лицето и да имате чиста и блестяща кожа.

Как действа маската?

Хумата не просто абсорбира излишната мазнина, но и почиства кожата, като премахва мръсотията и мъртвите клетки. Сандаловото дърво, от друга страна, я овлажнява, като също така има охлаждащ ефект. Активната му съставка помага за свиването на порите и действа като естествен тонер.

Противовъзпалителните свойства на куркумата и изсветляващото кожата действие на млякото не само омекотяват кожата, но и помагат да се справи със слънчевото изгаряне и пигментацията.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари