IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефонът ви свързва със света, но вреди на кожата

18 март 2018 10 30

Може да утежни акнето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Идеята за живот без телефон днес на много от нас се струва напълно немислима. Той е връзката ни не само с близки и приятели, но и с целия свят.

Въпреки всички предимства, които носи обаче, телефонът крие и някои рискове, за кожата например.

Ето до какви кожни проблеми може да доведе любимото устройство.

Обрив

Металите (никел, кобалт) в телефона могат да причинят алергична реакция, но тъй като сгъваемите телефони тип мида вече ги няма, друг вероятен виновник за състоянието е каучукът.

Поява на пъпки

Това е друг възможен проблем. Обяснението е, че допирането на телефона до лицето може да утежни акнето, като запуши порите.

За да избегнете това, редовно почиствайте телефона си с разреден алкохол всяка седмица и мийте лицето всяка вечер преди лягане. По този начин ще предотвратите запушването на порите.

Тъмни петна

Видимата светлина и инфрачервеното излъчване от телефона могат да доведат до хиперпигментация, като създават свободни радикали.

В тази ситуация е добре ежедневно да се нанася антиоксидантен серум. Друга умна идея е да инвестирате в чифт слушалки с микрофон и да говорите с тях.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари