IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С тези съвети лесно ще управлявате сухата коса

16 март 2018 11 30

Благодарение на домашни средства

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако косата ви е суха и изглежда накъсана по краищата, най-вероятно разресването е истинска борба. Вместо да водите битка с гребена всеки ден, има какво да направите, за да се радвате на гладка и блестяща коса, която лесно се поддържа от корените до върховете.

Вследствие на често боядисване, къдрене или употреба на топлинни уреди, косата може да изсъхне в краищата. Макар последствията да не могат да бъдат избегнати, има как да подобрите състоянието на косата с някои домашни средства.

- Подстригвайте косата си поне веднъж на всеки 6 – 8 седмици. Премахването на накъсаните краища ще предотврати допълнителното накъсване и към корените, вследствие на което тя може да изглежда оръфана и наелектризирана.

- Използвайте шампоан и балсам, които са специално предназначени за суха коса. Тези формули хидратират косата в по-голяма степен, в сравнение с обикновения шампоан.

- Не прекалявайте с шампоана. Измиването на косата с шампоан оставя усещането за чистота, но също така отнема и естествената ѝ влага.

Тъй като естествената мазнина идва от скалпа, тя насища първо корените, след което продължава към върховете на косата. Внимателно разрешете сухата коса, за да разпределите мазнината до краищата.

- Нанесете спрей балсам в краищата на косата. Това допълнително ще хидратира връхчетата, същевременно без да омазнява корените.

- Използвайте майонеза поне веднъж седмично. Нанесете я само върху краищата на косата и след 5 минути я отмийте. В майонезата се съдържа мазнина, която помага за допълнително овлажняване на сухи краища.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари