IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се погрижите за косата и грима и в топлите дни?

16 април 2018 10 20

Какво в грижата да не пропускате?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Заедно с топлите дни идва и периодът на разтапящия се грим и лепкавата коса. Тогава е важно да им се осигурява правилна хидратация, заедно с някои други ценни грижи.

Специалисти дават своите съвети за това как да се справите с тези проблеми.

За грима

- Не прекалявайте. През топлото време важи правилото „по-малкото е повече“. Колкото по-малко продукти използвате, толкова по-леко ще ѝ бъде на кожата.

През лятото тя се поти и нанасянето на много грим влошава състоянието и вида ѝ. Затова е препоръчително и да се използват продукти с антибактериални свойства.

- Използвайте водоустойчиви спирала и молив. В горещините сме склонни и да трием лицето си по-често, което може да доведе до избледняване и размазване на грима. Проблемът може да се реши като използвате водоустойчив грим.

За косата

- Коктейл от продукти. Подгответе косата си с помощта на коктейл от серуми за омекотяване и продукти против наелектризиране.

- За по-голям обем... Измийте косата с шампоан за обем, след което използвайте балсам, за да предотвратите залепването ѝ. Разресвайте косата назад, това също увеличава обема ѝ.

- Подберете добре прическата си. Леките вълни са сред най-подходящите прически през летния сезон. За да ги постигнете, може да използвате серум за къдрици.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари