IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неочаквани ползи от червилото

20 април 2018 09 40

Подобрява стойката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се нуждаете от бърз начин да повишите увереността си, една от най-добрите стъпки е червилото. То може да трансформира не само външния вид, но и отношението ви към самите вас и заобикалящия ви свят само за секунди.

Оказва се, че този най-добър приятел на жената има и ползи за цялостното ви състояние, не просто за външния вид. Вижте кои са те.

1. Подпомага ума ви

Колкото и странно да звучи, червилото може да подобри концентрацията. По време на проучване се установява, че дамите, които носят червило, имат по-добри резултати на поставените тестове, в сравнение с тези, които не носят червило.

Според изследователите това може да се дължи на повишената увереност, което се отразява благоприятно на цялостното представяне.

2. Подобрява стойката

Според данни на проучвания жените, които редовно носят червило, имат по-добра стойка. Оказва се, че дори и на пръв поглед незначителното разтягане по време на нанасянето на червилото подобрява баланса и координацията и по този начин жените изглеждат по-високи.

3. Червилото предпазва от слънчево изгаряне

Както останалата част от кожата, устните също могат да изгорят. Всъщност те са по-уязвими от слънчевите лъчи, защото в тях няма меланин.

Повечето червила съдържат слънцезащитен фактор от 15 или по-висок, като по този начин предпазват устните от слънчево изгаряне.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари